DERBY EINDIGT ONBESLIST

Een heerlijke dag! Na die toch wat lange winter waarin verschillende keren een wedstrijd geen doorgang kon vinden, nu een dag dat je wat het weer betreft met plezier naar het voetbalveld gaat.
Een lekker zonnetje en een voor deze tijd van het jaar aangename temperatuur. Het was dan ook niet raar dat er op de weg naar Vorden toe veel AZC supporters op de fiets naar het voetbalcomplex in Vorden te zien waren. Want die supporters waren er wel weer! Toch altijd leuk dat er vanaf AZC kant nog zoveel support is bij de competitie verrichtingen van ons 1e elftal. Bij thuiswedstrijden, maar ook bij uitwedstrijden tel je vaak meer AZC-ers dan supporters van de tegenpartij.

Gelukkig zijn sinds een aantal jaren “de scherpe kantjes” van een ontmoeting tussen Vorden en AZC eraf. Zowel in het veld als erbuiten was er sprake van een gezonde manier van beleving van de derby. En zo moet dat natuurlijk ook! Natuurlijk wil je zo’n wedstrijd niet graag verliezen, maar dat mag zich niet uiten in ongepast gedrag.

De wedstrijd begon erg tam. Het was echt aftasten. AZC was de iets meer aanvallend ingestelde ploeg, maar lukte het in 1e instantie niet om gevaarlijk voor het Vorden-doel te verschijnen. Dat was ook de verdienste van de manier van voetballen van Vorden. Door vanaf de middenlijn het AZC spel op te vangen kregen onze spelers weinig mogelijkheden om de lijnen uit te zetten. Aan de andere kant kwam ook de Vorden-aanval niet echt gevaarlijk door, maar als het gebeurde was het wel heel verrassend. Het was dan ook behoorlijk onverwacht dat Vorden de score opende. Leek Quentin eigenlijk een Vorden-aanval te hebben afgebroken, als een duveltje uit een doosje was daar Koen Oosterhuis die ongehinderd met de bal op onze keeper afging. Nardo wist de inzet in 1e instantie te keren, maar de bal belandde voor de voeten van Frank Hiddink die het lege doel wel wist te vinden!

Even later onderging AZC een behoorlijke aderlating. Remy, die al niet fit aan de wedstrijd was begonnen kreeg dusdanig veel last van zijn lies dat hij door Ramon vervangen moest worden.

AZC probeerde het spel nu nog wat meer aanvallende impulsen te geven. Onze voorhoede verscheen vaker voor de Vorden-veste, waardoor er soms hachelijk uitziende situaties ontstonden. Maar ècht ingrijpen hoefde Vorden doelman Robin Verstege daarbij nog niet. Het gevaarlijkste moment ontstond uit een vrije trap die rakelings over de lat werd gekopt. Maar waren er meerdere van die kluts-situaties voor het Vordendoel, Vorden zelf liet zich ook niet onbetuigd. Door snelle aanvallen verschenen hun voorhoede spelers een paar keer weer (erg) verrassend en gevaarlijk als het ware uit het niets bij Nardo voor het doel.

In de 2e helft werd het spel erg rommelig. Zonder dat het gemeen werd ontsierden meerdere blessuregevalletjes het spelbeeld. En dat kwam het spelbeeld natuurlijk niet ten goede. Uiteraard probeerde AZC de gelijkmaker te laten noteren. En……, dat gebeurde ook! Het was de keihard werkende Luc die startend vanaf de eigen helft bedient werd door Ronahi en alleen doorlopend op de Vordendoelman de bal op prachtige manier in het doel werkte en de stand op 1-1 bracht. Een meer dan verdiende gelijkmaker.

Natuurlijk probeerden beide teams er nog een 3-punter uit te slepen. Maar daarmee zou dat team dan iets te veel hebben gekregen. Derhalve was de einduitslag van 1-1 een juiste afspiegeling van het spelbeeld.

Spelers AZC:

Nardo, Roy, Quentin, Sven, Joost, Lars (Brando), Remy (Ramon), Michael, Luc, Mark (Daan), Ronahi en Lukas.