A
Z
C

Eenvoudige overwinning AZC op hekkensluiter Vaassen

In een eenzijdig duel heeft AZC een simpele overwinning behaald op het zwakke Vaassen (5-1) en heeft hiermee het kampioenschap nog steeds in eigen hand.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd Jarne Dekker in de bloemetjes gezet vanwege 100 gespeelde duels voor AZC 1. Was Jarne niet zoveel geblesseerd geweest, dan had de balvaardige middenvelder er ruim meer gehaald.

Siem breekt de ban

Zonder de geblesseerde Mika Dekker en Saul Campbell begon AZC voortvarend aan dit Moederdag-duel. Via goed opbouwend spel werd er voorin echter slordig en te gehaast geprobeerd snel de 1-0 te forceren. Vaasen kon slechts tegenhouden, waardoor doelman Nardo van den Broek een eenvoudige middag had.

In de 25e minuut was het dan eindelijk raak: een lange bal van Lars van Roon ging over de laatste verdediger heen, waarna Siem Landman knap met een droge knal de Vaassen doelman kansloos liet.

Hiermee was de ban gebroken en kon AZC via uitblinker Stijn Hagemans, die veel ballen onderschepte, op jacht naar de tweede treffer.

Nog twee goals voor rust

 In de 35e minuut benutte Luc Wassink de ruimte op rechts, gaf mooi strak voor en Ronahi Aksan kon eenvoudig de 2-0 binnenlopen. Vlak voor rust was het opnieuw Stijn die Ronahi bediende en diens voorzet was een gemakkelijke prooi voor de hardwerkende spits Luc: 3-0. Met deze stand floot de goed leidende scheidsrechter Leushuis voor de rust.

Snelle treffers na de thee
Er was nog maar net gefloten voor de tweede helft als Ronahi door slecht opletten achterin de Vaassen verdediging te kijk zette en simpel de 4-0 kon intikken. Terwijl AZC nog nagenoot kreeg Vaassen een opleving en via een mooie voorzet van rechts kon spits Saleh ongehinderd de 4-1 inkoppen. Na kort aandringen was het daarna toch weer AZC dat het initiatief nam en de nodige kansen creëerde.

Vele wisselingen

Na een rommelige situatie voor het Vaassen doel na een corner, wist Luc de 5-1 in te tikken in de 57e minuut. Kort hiervoor moest Stijn geblesseerd uitvallen en werd hij gewisseld voor Onur Köse.

Niet veel later werden Mark ter Horst en Jacco Verstraten gewisseld voor de snelle en behendige Necati Taskoparan en Felix Mulder, die voor veel gevaar zorgden, maar waaruit niet meer gescoord werd. Jubilaris Jarne mocht in de 85e minuut nog invallen voor de actieve Siem, die kort daarvoor een elleboog in zijn gezicht had gekregen van een Vaassen verdediger, in een overigens sportieve wedstrijd.

Spannend seizoensslot

Na deze eenvoudige overwinning tegen degradatiekandidaat Vaassen, kan AZC zich opmaken voor een spannend seizoensslot, waarbij zij – na de resultaten van zondag – samen met Robur et Velocitas zullen uitmaken wie zich Tweede Pinksterdag -of eerder- kampioen mag noemen van de derde klasse D. Beslissend zal daarbij wellicht de uitwedstrijd tegen Robur zijn op zondag 22 mei. Voorlopig koestert AZC nog een voorsprong van vijf punten op de Apeldoorners met donderdag een inhaalwedstrijd bij ABS en zondag opnieuw thuis tegen KCVO in het verschiet.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Stijn Hagemans (Onur Köse), Quentin Joseph, Lars van Roon, Sven Calot, Mark ter Horst (Necati Taskoparan), Jacco Verstraten (Felix Mulder), Siem Landman (Jarne Dekker), Raymond Steinvoort, Luc Wassink, Ronahi Aksan

Ga terug naar overzicht