A
Z
C

Eerste puntenverlies voor AZC in Rheden

AZC is er niet in geslaagd om de volle buit mee te nemen bij Rheden. De ploeg van trainer Tom Polman bleef steken op een 1-1 gelijkspel, waardoor de blauw-witten voor het eerst dit seizoen averij opliepen.

In de aanloop naar de wedstrijd moest AZC twee tegenvallers incasseren. Eerst viel Mika Dekker weg vanwege gezondheidsklachten en ook Raymond Steinvoort bleek niet wedstrijdfit. Hierdoor had Tom basisplaatsen ingeruimd voor Lucas Knip en Luc Wassink.

Kansenfestival

AZC begon vrij aardig aan de wedstrijd. Dit resulteerde direct in grote kansen voor Luc Wassink en Mark ter Horst, maar de keeper van Rheden kwam in beide gevallen als winnaar uit de bus. Een paar minuten later kopte Luc een scherp genomen vrije trap van Mark in kansrijke positie over het Rheden-doel. Niet veel later moest ook Mark geblesseerd het strijdtoneel verlaten. Desondanks bleef AZC het spel maken en het vijandelijke doel bestoken. Er waren mogelijkheden voor Felix Mulder en Joey Steenbergen, een vlammend afstandsschot van invaller Jacco Verstraten spatte uiteen op de vuisten van de uitstekende Rheden-goalie. Na vijfentwintig minuten brak Joey eindelijk de ban. Siem Landman stak de buitenspeler goed weg en oog-in-oog met de doelman bleef Joey ijzig kalm: 0-1.  

Tegenvaller voor rust

Na dit doelpunt ging AZC op jacht naar nog meer doelpunten, maar de Zutphenaren gingen wel erg onzorgvuldig met de kansen om. En vlak voor rust kreeg AZC hier de rekening voor gepresenteerd. Halfslachtig ingrijpen achterin leidde tot een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Nardo van den Broek en uiteindelijk zelfs tot een tegentreffer: 1-1. Een flinke tegenvaller zo vlak voor rust.

AZC blijft kansen missen

Na de thee kwam AZC ongewijzigd uit de kleedkamer en ging het op jacht naar de voorsprong. Er was sprake van een heuse stormloop op het doel van Rheden. Maar ook in het tweede bedrijf waren een aantal riante kansen niet aan de blauw-witten besteed. Zo schoot Luc Wassink op de vuisten van de keeper en kreeg Felix de bal niet in het doel van de thuisploeg nadat hij de keeper al had omspeeld.

Bijna lege handen

Naarmate de wedstijd vorderde werd het spel van AZC steeds onzorgvuldiger en gehaaster. Daarbij gaf het achterin steeds meer ruimte weg, waardoor Rheden ook een aantal grote kansen kreeg. Eenmaal belandde een snoeiharde inzet op de lat, terwijl niet veel later Nardo met een goede redding een doelpunt voorkwam. Zo had AZC dus ook op een achterstand kunnen komen en misschien zelfs wel met lege handen kunnen staan. Want ook in het slotoffensief kon AZC niet meer het net vinden, waardoor de Zutphenaren uiteindelijk genoegen moesten nemen met een puntendeling.  

Al met al speelde AZC een moeizame wedstrijd, waarin het zichzelf onnodig moeilijk maakte door de vele kansen om zeep te helpen. Naarmate de wedstrijd vorderde speelde de koploper te gehaast en onzorgvuldig om Rheden op de knieën te krijgen en uiteindelijk dus zelfs nog puntloos naar huis had kunnen keren. Volgende week krijgt krijg AZC kans op revanche. Dan ontvangt het SML uit Arnhem.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Stijn Hagemans, Lars van Roon, Quentin Joseph, Sven Calot, Mark ter Horst (Jacco Verstraten), Siem Landman, Lucas Knip (Bryan Itjang), Felix Mulder, Luc Wassink (Ronahi Aksan), Joey Steenbergen.

Ga terug naar overzicht