A
Z
C

Eerste seizoensnederlaag voor AZC vrouwen

Om 11.15 uur trappen we op het eerste veld af tegen Broekland. We beginnen redelijk goed met de wedstrijd. De eerste kans is al vrij snel na het eerste fluitsignaal. Lynn neemt een goede corner en schiet de bal richting de tweede paal. Bix vangt de bal op, maar schiet helaas op de keeper. Jammer, maar zeker een goede actie. We laten hiermee gelijk zien dat we er staan!

Na een aanval van Broekland valt Michelle helaas met een knieblessure uit. Ditte vervangt haar. Het was voor ons gelijk even schakelen waardoor de tegenstander bijna een doelpunt maakte. Gelukkig ging de bal net voor ons doel langs. We pakten het hierna voetballend weer op. Jai schiet de bal op Jayla maar deze wordt onderschept door de tegenstander die de bal terugspeelt op de keeper. De keeper wil de bal wegschieten maar Jayla versnelt en blokt de bal. Helaas komt de bal net via de onderkant lat op de doellijn terecht. Helaas geen goal. Na hun uittrap volgt er gelijk een nieuwe aanval. Jai geeft een strakke bal voor op de vijf maar helaas schiet Hazal over de bal. Niets aan te doen, koppies omhoog en weer door!

Naar mate de eerste helft begonnen we wel in te zakken. De tegenstander wordt steeds dreigender en begint meer op onze helft te voetballen. Ze geven een goede voorzet in onze 16 en gelukkig heeft Bix nog net haar voet ertussen. Niet veel later heeft de tegenstander een 1 op 1 kans, máár…. dit is natuurlijk Dazzy’s specialiteit en zoals verwacht wint ze het duel.

We konden merken dat Broekland voetballend nu sterker was, maar ook niet altijd even sportief. Wij houden het graag sportief waardoor wij even vergaten ons eigen spel te spelen. Hierdoor volgden er aan het eind van de eerste helft, binnen 10 minuten 3 tegendoelpunten. Een corner die simpel werd binnengekopt en twee afstandsschoten.

We gaan de rust in met een 0-3 achterstand. Lieke kan helaas niet verder voetballen nadat ze vlak voor de rust een vervelend ijsbeentje kreeg van de tegenstander. Zoals we al zeiden, niet heel sportief.

De tweede helft starten we gelijk een stuk feller. Je kon zien dat we meer de rust konden bewaren en voetballend sterker werden. Dit resulteerde gelijk in een mooie aanval. Lynn geeft een hoge bal op Jai en zij schiet uit de lucht de bal op goal. Helaas werd dit schot tegengehouden door de keeper.

Maar dit hield ons natuurlijk niet tegen, want niet veel later krijgt Rosalie de bal in de voeten gespeeld en schiet ze vanaf 20 meter (met een knal!) de bal over de keeper heen. Goaaaaallll!!! 1-3. Het hele team had dit doelpunt nodig en dat was goed terug te zien. De aanvallen bleven namelijk komen. Nog geen 5 minuten later maakt Jai-Lana een mooie actie langs de zijlijn. Ze passeert de laatste man en geeft de bal strak voor de goal. Jayla en Bix gaan er samen op af en door deze miscommunicatie gaat de bal helaas naast. Jammer, dit was een mooie kans op de 2-3 geweest.

Echter geven wij niet op. Eén minuut later maakt Jayla namelijk een geweldige loopactie vanaf de middellijn, ze geeft de bal strak voor op Jai en zij scoort. Goaaaaaallll 3-2. Na dit doelpunt voelden wij met zijn allen dat we zeker nog een punt uit de wedstrijd konden halen. Het spel ging namelijk gelijk op en dit was al een groot verschil met de eerste helft. Toch wilde het ons niet lukken om dit gevoel vast te blijven houden waardoor de tegenstander de 2-4 maakt.

Broekland begint gevaarlijker te worden, maar gelukkig staat Dazzy scherp in de goal en houdt ze flink wat ballen uit het doel. Helaas heeft de tegenstander er toch nog eentje kunnen prikken na een foutje van ons op het middenveld. 2-5. Na het laatste tegendoelpunt hebben wij nog een aantal kansen gehad, maar een doelpunt vanuit onze kant mocht niet meer baten.

Maar niet getreurd, want wij geven de moed nooit op! Tot zondag, Vorden

Ps. Beterschap aan Michelle, we hopen je gauw weer op het veld te zien. Ditzelfde geldt voor Annely, die hoogstwaarschijnlijk na de wedstrijd tegen Vorden het team weer kan versterken!

Player of the match: Romy Schmohl.

©️Dit verslag is mogelijk gemaakt door Jai-Lana.