A
Z
C

Nacompetitiedroom eindigt na strafschoppen voor strijdend AZC 2

Wat was het tweede elftal van AZC afgelopen zondag dichtbij een finaleplek in de nacompetitie voor een ticket naar de reserve Hoofdklasse. Helaas moesten de troepen van trainer Toon Hillebrand na strafschoppen het hoofd buigen voor Voorwaarts, nadat de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel was geëindigd. Toch kunnen de blauw-witten terugkijken op een uitstekende wedstrijd.

Voorwaarts uit Twello liep in de reguliere competitie maar nipt het kampioenschap in de eerste klasse mis, terwijl AZC zich mede dankzij een geweldige tweede periode ternauwernood veilig speelde en hieraan een toetje overhield. Weinig mensen zullen er ook dan rekening mee gehouden hebben dat AZC deze zondag zo goed tegenstand zou bieden.

Geweldige start

Onder het toeziend oog van vele AZC’ers startten de Zutphenaren uitstekend aan de wedstrijd. Voorwaarts werd goed vastgezet en kwam er in die fase helemaal niet uit. AZC wist via Jerrell Heuvelink en Jarne Dekker zelfs tweemaal het net te vinden. Het tempo lag behoorlijk hoog en de vraag was dan ook hoelang AZC dit kon volhouden. Na een korte drinkpauze volgde eigenlijk uit het niets de aansluitingstreffer en nam Voorwaarts het spel over. Zonder echt gevaarlijk te worden overigens.

Na thee volgde hetzelfde speelbeeld. Voorwaarts had veel de bal, maar kon geen gevaar stichten omdat de AZC-defensie geen krimp gaf. Koen Suijkerbuijk had zelfs de 1-3 op de schoen, maar de spits schoot de bal oog-in-oog met de Voorwaarts-doelman over het doel. En eigenlijk opnieuw uit het niets viel de gelijkmaker, waardoor de ploegen zich gingen opmaken voor de verlenging.

Vermoeide spelers

In deze verlenging gebeurde er nagenoeg niets. Het warme weer eiste zowel bij Voorwaarts als AZC zijn tol en de spelers oogden vermoeid. Toch kreeg AZC vlak voor tijd de kans via Jarne om de overwinning alsnog binnen te slepen. Zijn slimme inzet in de korte hoek kon nog net de door keeper worden tegengehouden en helaas werd hierna niet het overzicht bewaard waardoor de geheel vrijstaande Jarne en Onur Köse over het hoofd werden gezien en een enorme kans verloren ging.

Visitekaartje

Stafschoppen moesten uiteindelijk bepalen wie er in de finale zou staan. Helaas wist Voorwaarts deze loterij in haar voordeel te beslechten. AZC mag echter terugkijken op een geweldige wedstrijd, waarin zij een visitekaartje afgaven. De blauw-witten streden als team tot het bittere eind en dat oogst meer dan lof.   

 

 

 

 

 

 

 

Ga terug naar overzicht