A
Z
C

Nipte zege voor AZC

AZC heeft ook de vijfde competitiewedstrijd winnend kunnen afsluiten. Op het eigen sportpark Hanzepark was de ploeg van trainer Tom Polman met 4-3 te sterk voor Lochem. Na de 4-1 leek de wedstrijd gespeeld, maar in de slotfase werd het toch nog spannend.

Na het verloren bekerduel tegen ATC’65 uit Hengelo (O.) moet AZC de goede lijn van de competitie weer zien op te pakken. De eerste vier competitie wedstrijden werden overtuigend gewonnen en nu moest Lochem worden verslagen. De gasten promoveerden afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de derde klasse. De geel-blauwen, die vandaag in het rood-zwart speelden, bezetten de zesde plaats in 3B met 6 punten uit 4 wedstrijden.

Al in de tiende minuut wist Felix Mulder de thuisploeg op 1-0 te zetten. De aanvaller werd met de rug naar het doel aangespeeld en uit de draai wist hij van dichtbij het net te raken. Niet veel later kreeg AZC een vrije trap buiten de zestien te nemen. Mika Dekker schoot de bal tegen de paal. Tien minuten voor de rust krijgt Joey Steenbergem nog een grote kans, waarbij hij probeert zelf te scoren, terwijl afspelen een betere optie was. Hierna volgt nog een voorzet van links die door Felix ineens op de pantoffel wordt genomen, maar helaas hoog over geschoten. Het veldspel van AZC in deze fase van de wedstrijd is veel beter, maar wordt niet omgezet in een hogere score. Vlak voor rust maakt Lochem 1-1, maar de grensrechter heeft buitenspel geconstateerd en dit signaal wordt door de scheidsrechter overgenomen.

Snelle goals na rust

In de rust wordt Stijn Hagemans gewisseld voor Luc Wassink. Gelijk na rust krijgt Siem Landman een grote kans na goed doorgaan van Mika, maar zijn inzet belandt op de lat. Kort daarna maakt Siem de 2-0, nadat Felix zichzelf weer gelanceerd heeft en op snelheid zijn tegenstander passeert. Vervolgens krijgt Lochem een corner te nemen, die niet goed wordt weggewerkt door Nardo van den Broek en de 2-1 is een feit.

AZC loopt uit

Trainer Tom Polman wisselt Mika voor Ronahi Aksan en Mark ter Horst voor Jacco Verstraten. Een vrije trap van Lochem wordt maar ternauwernood gered door Nardo. Het gevaar van AZC in deze wedstrijd kwam duidelijk vanaf de flanken, waarbij de snelheid van Mika en Felix, gecombineerd met fantastisch veldspel van Siem en Joey leidde tot veel doelrijpe kansen. Bij één van deze kansen gaat Siem op sierlijke wijze langs zijn tegenstander op de achterlijn en legt de bal op de schoen van Luc. Een niet te missen kans wordt verzilverd, 3-1. Lucas Knip komt er vervolgens in voor de uitstekend spelende Joey Steenbergen. AZC krijgt de 4-1 op een presenteerblaadje als de aanvoerder van Lochem een voorzet verkeerd wegwerkt en de keeper vervolgens de bal door de handen laat glippen.

Spannende slotfase

Het laatste kwartier van de wedstrijd wordt nog ongemeen spannend als Lochem 4-2 en 4-3 weet te scoren. In deze fase van de strijd is AZC niet in staat de wedstrijd op slot te gooien. Gelukkig fluit scheidsrechter Bloksma tijdig voor het einde, terwijl Felix nog een grote kans krijgt op de 5-3, maar onvoldoende kracht heeft om deze kans te verzilveren.

Al met al een mooi resultaat, 15 punten uit 5 wedstrijden ongeslagen bovenaan. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen SC Rheden op Sportpark IJsselzicht.

Opstelling AZC: Nardo vd Broek, Lars van Roon, Quentin Joseph, Sven Calot, Mika Dekker (Ronahi Aksan), Felix Mulder, Stijn Hagemans (Luc Wassink), Joey Steenbergen (Lucas Knip), Raymond Steinvoort, Siem Landman en Mark ter Horst (Jacco Verstraten).

Ga terug naar overzicht