A
Z
C

Oefenwedstrijd AZC haalt einde niet door weersomstandigheden

De oefenwedstrijd tussen AZC en DVC’26 haalde dinsdagavond het einde van de wedstrijd niet. Door onweer en hevige regenval staakte de scheidsrechter de wedstrijd na 40 minuten spelen bij een 1-0 stand in het voordeel van de blauw-witten.

Terwijl beide ploegen zich opmaakten voor de warming up begon het ook al flink te regenen. Hierdoor was de uitstekende grasmat enorm snel geworden en ontspon zich een leuke eerste helft waarin het tempo ontzettend hoog lag. De thuisploeg kwam heel goed uit de startblokken. Zo kwam Felix Mulder direct vanaf de aftrap goed door over de linkerkant. Zijn voorzet leek door Necati Taskoparan binnengetikt te kunnen worden, maar een Didammer voorkwam een vroege voorsprong. AZC kwam deze avond goed voor de dag tegen de zondag tweedeklasser – die vorig seizoen het kampioenschap op een haar na miste – en dit resulteerde na een minuut of tien in een voorsprong. Felix loste vanaf een meter of twintig een schot. Zijn droge schuiver verdween in de lange hoek: 1-0. Na het openingsdoelpunt kwamen de gasten beter in het spel en waren beide ploegen volledig aan elkaar gewaagd. DVC’26 werd voornamelijk gevaarlijk door fouten in de opbouw bij AZC en slordig balverlies van de Zutphenaren. Dit zorgde er mede voor dat de gasten tweemaal de paal raakten, waarbij één keer keeper Nardo van den Broek met zijn voet mede voorkwam dat de bal niet in het doel belandde. Vlak voor rust begon het te flitsen en brak er een hoosbui uit, waardoor de scheidsrechter – na het een minuut of twintig aangekeken te hebben – besloot om de wedstrijd te staken.

Zondag laatste bekerwedstrijd

Komende zondag komt de ploeg van Tom Polman opnieuw in actie. Dan staat in Zutphen de laatste bekerwedstrijd tegen Loenermark op het programma. Om 14:00 uur is de aftrap. Het aankomende weekend staat verder in het teken van een teambuildingsweekend voor de gehele selectie (AZC 1 tot en met 3).  De kans is dus groot dat je op een aantal momenten de selectie in Zutphense binnenstad tegenkomt.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Raymond Steinvoort, Lars van Roon, Mark ter Horst, Sven Calot, Jarne Dekker, Stijn Hagemans, Felix Mulder, Mika Dekker, Necati Taskoparan, Luc Wassink.

Ga terug naar overzicht