A
Z
C

Punt tegen koploper zorgt voor gemengde gevoelens bij AZC

AZC is er zondag niet in geslaagd om koploper ATC’65 drie punten af te snoepen. Na een onderhoudende wedstrijden deelden beide formaties de buit (1-1), waarbij de Zutphenaren gemengde gevoelens overhielden aan dit resultaat. Bekijk hier het fotoalbum.

AZC trad deze zondag aan zonder vaste kracht Felix Mulder, die geblesseerd was geraakt. De laatste 4 wedstrijden werden niet gewonnen. Er was dus wel iets recht te zetten, om zo weer aansluiting bij de middenmoot te krijgen. Echter de wedstrijden tegen de nummers 2 (Bon Boys) en 3 (BWO) wist AZC beide keren te winnen en dat gaf de burger moed.

AZC op voorsprong

AZC kwam uitstekend uit de startblokken en zette de ploeg uit Hengelo direct met goed combinatievoetbal onder druk. De eerste 20 minuten kwam ATC ‘65 er dan ook niet aan te pas en waren er mogelijkheden om de score te openen. Het goede spel werd toch nog snel beloond met een doelpunt van Ronahi Aksan (1-0), gevolgd door nog een goede kans op 2-0 via Joey Steenbergen.

Wedstrijd meer in evenwicht

Daarna kwam de lijstaanvoerder toch wat beter in hun spel en kon AZC de druk zoals in de eerste 20 minuten er niet meer zo goed ophouden. De snelle spitsen konden toch niet echt gevaarlijk worden en had AZC de beste kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Een niet toegekende penalty door hands leidde er toe dat AZC met een 1-0 stand de rust in ging.

Cruciale minuut

Direct na rust soleerde Lars op links door de verdediging van de Tukkers en werd binnen het strafschopgebied  wel lichtelijk aangetikt, maar was niet zwaar genoeg om een penalty te geven. Een paar tellen kreeg AZC toch een strafschop na een overtreding op Mika Dekker.

De door Ronahi genomen penalty werd echter door de keeper gestopt. De goalie zorgde vervolgens voor een snelle spelhervatting en uit de tegenaanval maakte ATC’65 de gelijkmaker: 1-1. Zo stond het dus in plaats van 2-0 opeens 1-1.

Gasten ruiken bloed

ATC ‘65 rook na deze meevaller bloed en werd sterker en drong AZC ver terug. Dit resulteerde zelfs nog in een tegentreffer, maar de scheidsrechter constateerde een overtreding. AZC kwam ondanks de toegepaste tactische wissels en door lichte blessures uitgevallen spelers niet echt meer in hun spel. Ook al doordat de bal niet meer vastgehouden kon worden en daardoor te snel en te vaak balverlies werd geleden leden en er achter de feiten werd aangelopen.

 

Hectische slotfase

In het laatste kwartier rechtte AZC toch nog eenmaal de rug, dat resulteerde in een zeer hectische slotfase, waarin AZC weer een penalty werd onthouden, omdat de scheidsrechter een zuivere handsbal over het hoofd zag. AZC had meer verdiend, maar bleef dus steken op 1-1.

 

De afstand tot de middenmoot is nog steeds te overbruggen. Maar dan is het belangrijk dat de spelers de overtuiging houden, dat er in iedere wedstrijd heel veel energie gelegd moet worden. De spelers mogen zich er zich best van bewust van zijn, dat ze bij vlagen zeer goed voetbal laten zien. Alleen wordt op dit niveau ieder detail afgestraft.  AZC laat zien met iedere ploeg in de top mee te kunnen. Maar de blauw-witten moeten met elkaar keihard hun stikkende best blijven doen en vertrouwen houden. Dat vergt met name tegen defensief ingestelde ploegen een nog hogere mate van concentratie en dient men nog alerter te zijn in de omschakeling. De volgende wedstrijd wacht de nieuwe koploper, BWO. AZC kan dus weer flink aan de bak.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Raymond Steinvoort, Lucas Knip (Jarne Dekker), Quentin Joseph, Sven Calot, Lars van Roon (Onur Köse), Stijn Hagemans, Mark ter Horst (Siem Landman), Mika Dekker, Joey Steenbergen (Necati Taskoparan) en Ronahi Aksan (Luc Wassink).

 

Ga terug naar overzicht