A
Z
C

Recordzege voor AZC bij Orderbos

AZC kende een zorgeloze zondag en won met maar liefst 1-15 bij Orderbos. De driepunter leverde de ploeg van trainer Tom Polman twee clubrecords op. De overwinning betekende de grootste zege uit de clubhistorie. Daarbij staat de teller van het aantal gemaakte doelpunten inmiddels op 87 doelpunten. Nog niet eerder maakte AZC zoveel competitiedoelpunten in één seizoen.

Onder zonnige omstandigheden op het fraaie sportpark Orderbos probeerde AZC de draad weer op te pakken na het titelfeest en een weekje vrijaf. Voor beide formaties stond er behalve de eer niets meer op het spel. Aanvankelijk begon AZC wat slordig aan de wedstrijd. Toch brak Felix Mulder al na tien minuten spelen de ban. De topscorer ontfutselde rond de middellijn de bal van een verdediger en kon zo alleen het doel afgaan. Oog in oog met de doelman bleef Felix koelbloedig: 0-1. Zes minuten  later was het opnieuw raak toen Luc Wassink het eindstation was van een goedlopende aanval: 0-2. Ondertussen vielen er twee spelers geblesseerd uit bij het toch al geplaagde Orderbos en kwamen er jeugdige vervangers binnen de lijnen. Na ruim een half uur spelen prikte Felix zijn tweede van de middag tegen de touwen na een goede individuele actie: 0-3. Luc zorgde met zijn tweede doelpunt voor een 0-4 ruststand.

Veel goals na de thee

In het tweede bedrijf gaat het bijzonder hard met de doelpunten. Het was prijsschieten en na tien minuten spelen staat er een 1-8 tussenstand op het scorebord door doelpunten van Felix, invaller Jamiro Steenbergen, Jacco Verstraten en Sven Calot. Tussendoor profiteerde de spits van Orderbos van een fout achterin bij AZC, waarna hij knap keeper Nardo van den Broek omspeelde en voor de 1-6 zorgde.

Op jacht naar meer

AZC weigerde de voet van het gaspedaal te halen. De blauw-witten voelden aan alles dat er deze middag een recordoverwinning in zat. Stijn zorgde met een mooi wippertje over de sluitpost van Orderbos voor de 1-9 en Jamiro maakte de tien vol. Het scorebord van de thuisploeg kon het doelpuntengeweld niet aan, waardoor er even een 1-0 stand op het scorebord prijkte. AZC kende geen genade met de degradant en bleef doorgaan. Necati Taskoparan zorgde uit een strafschop voor de 1-11. Vervolgens maakte Felix zijn kwartet vol (1-12) en pikte ook Lucas Knip met een afstandsschot zijn doelpuntje mee. Ten slotte kregen Jamiro en Luc met hun derde goal ook een hattrick achter hun naam en werd de eindstand op 1-15 bepaald.

Frank valt in

Acht minuten voor tijd viel assistent-trainer Frank Buurmeijer nog in voor Luc. De invalbeurt van het clubicoon was op verzoek van de spelersgroep. Frank stond op 398 officiële wedstrijden voor AZC en de selectie gunt de topscorer aller tijden wat speelminuten om zo op 400 wedstrijden uit te komen.

Zo leverde het toch al fraaie seizoen van AZC met deze monsterscore twee nieuwe records op. Na afloop ontvingen de Zutphenaren nog een krat bier van Orderbos als felicitatie voor het kampioenschap, waarvoor dank. Op maandag 20 mei (2e Pinktsterdag) komt VDZ op bezoek in Zutphen. Een ploeg van een ander kaliber dan Orderbos. De Arnhemmers strijden nog volop voor een nacompetitieticket voor promotie naar de tweede klasse.

Opstelling AZC: Nardo van den Broek, Lucas Knip, Lars van Roon, Mark ter Horst (Metin Baldik), Sven Calot, Jacco Verstraten (Thomas Megens), Siem Landman (Necati Taskoparan), Felix Mulder, Stijn Hagemans, Luc Wassink (Frank Buurmeijer), Joey Steenbergen (Jamiro Steenbergen).

Ga terug naar overzicht