A
Z
C

Slechte beurt AZC bij DDV’23

In de tweede oefenwedstrijd van dit nog prille voetbalseizoen ging AZC met grote cijfers onderuit bij DDV’23 (6-3). De formatie van oefenmeester Tom Polman werd geslacht in de omschakeling en speelde zelf ontzettend matig. Na deze oefenpot kan de conclusie worden  getrokken dat er nog een hoop werk aan de winkel is.

Op een paar vakantiegangers na reisden de Zutphenaren met een volledige groep af richting Ooij, waar deze wedstrijd op het programma stond. De thuisploeg promoveerde afgelopen seizoen naar de derde klasse en liet AZC het spel maken. De fusieclub zakte veelvuldig in en naarmate de wedstrijd vorderde bleek ook waarom. DDV’23 was namelijk ontzettend dodelijk in de omschakeling. AZC speelde bovendien zelf in een te laag tempo om de thuisploeg te verontrusten.  Of het door de feestavond een dag eerder kwam blijft gissen, feit blijft dat AZC deze middag niet thuis gaf. Door twee snelle counters kwam DDV’23 op een 2-0 voorsprong, waarna Necati Taskoparan vlak voor rust iets terugdeed namens de blauw-witten.

Slordig AZC

Na de thee volgde hetzelfde speelbeeld. Alleen speelde AZC in deze fase nog slordiger dan in het eerste bedrijf. Het gevolg was dat DDV’23 in korte tijd uitliep naar een 5-1 voorsprong. AZC speelde bij sommige tegentreffers zelf voor Sinterklaas en een grote afstraffing dreigde. Toch wisten de Zutphenaren zich nog enigszins te herpakken en via twee doelpunten van Felix Mulder kwam het zelfs nog terug tot 5-3. Het slotakkoord was echter voor de thuisploeg, waarmee de 6-3 eindstand op het scorebord kwam.

Werk aan de winkel

Een slechte beurt dus van AZC. De komende weken moet de ploeg vooral werken aan de omschakeling, want deze middag bleek AZC hierin behoorlijk kwetsbaar. Gelukkig is er nog ruim de tijd om dit bij te schaven voordat de competitie van start gaat. Komende zondag oefent AZC thuis tegen VIOD uit Doetinchem (12:00 uur).

Opstelling AZC: Jasper Brokken (Nardo van den Broek); Raymond Steinvoort (Luc Wassink), Lucas Knip (Jamiro Steenbergen), Quentin Joseph (Özgür Aksan), Lars van Roon, Felix Mulder; Jacco Verstraten (Stijn Hagemans), Joey Steenbergen, Mark ter Horst; Ronahi Aksan, Mika Dekker (Necati Taskoparan)

Ga terug naar overzicht