A
Z
C

Verslag uit de zaal- AZC4

Vrijdag 1 oktober was het dan eindelijk zover voor de heren van het 4de zaalvoetbalteam. De mannen werden bij hun eerste wedstrijd warm ontvangen in Holten. Bij aankomst werd er al gauw één probleem heel duidelijk, zowel AZC als Blauw-Wit spelen in, u raadt het al, blauw/wit!

Dit was voor onze jongens een groot probleem omdat zij graag wilden flaneren in hun nieuwe tenue. Zij hadden dit tenue nooit kunnen dragen zonder de hulp van één man: Han Nieuwenhuis. Namens Boek en Buro is Han vaste partner van dit team en daar zijn zij ontzettend dankbaar voor.

Helaas heeft dit prachtige tenue hun net niet genoeg kracht gegeven om de eerste 3 punten binnen te slepen. Ze zijn met een respectabele 19-3 van de mat gespeeld. Dit lijkt natuurlijk ontzettend veel, maar volgens de tegenstander zat er veel potentie in. Zeker in de eerste 10 minuten waarin AZC tot twee keer toe op voorsprong kwam.

Wie is dit nieuwe zaalvoetbal team dat als een paddenstoel uit de grond is geschoten. Laten we beginnen met sterspeler Mika Boogman. Er staat veel druk op zijn schouders omdat hij met zijn individuele actie het verschil kan maken. Vervolgens is daar Jarle Meijer. Zijn neusje voor de goal werd in de eerste minuten al duidelijk. Deze treffer zal zeker niet zijn laatste zijn. Jair Rozing weet in de meeste vurige situaties altijd de rust te bewaren. Zowel Thijs Veldhuizen als Gijs Vlogman kwamen er op een pijnlijke manier achter dat sliden, contact en uitverdedigen niet bepaald gepast zijn in de zaal. Dan zijn daar leidersfiguur Jelle Nieuwenhuis en de altijd goedlachse Niels Timmer. Deze twee heren waren deze keer helaas niet van de partij maar gaan het team alleen maar naar een hoger niveau tillen. Gelegenheidskeeper Paul Veldhuizen en Jan ‘’de muur’’ Lammers hebben als ereleden ook hun eerste minuten gemaakt.

Verder gaan er in de wandelgangen nog verhalen over potentiële nieuwe speler maar daar is nog niet veel duidelijkheid over. Wel lijkt een contract met Jules Arends rond te zijn.

Over 2 weken komt Blauw-wit onze kant op. Laten we hopen dat AZC het mooie tenue uit kan trekken na een wereldtreffer van misschien wel een nieuwe aanwinst.

Gijs Vlogman

 

Ga terug naar overzicht