A
Z
C

Vierde overtuigende zege op rij voor AZC

AZC wist ook de vierde competitiewedstrijd in haar voordeel te beslechten. Op het eigen sportpark Hanzepark was de ploeg van de trainer Tom Polman met 5-2 te sterk voor GSV’38.

Op een erg nat, maar redelijk bespeelbaar veld, mocht AZC thuis tegen GSV ’38 proberen de sterke seizoenstart een vervolg te geven. Het veld zorgde vooral in het eerste deel van de wedstrijd voor veel glijpartijtjes, maar dat weerhield AZC er niet van de vierde overtuigende zege van het seizoen op rij te boeken. Ondanks een soms slordige passing in het begin van de wedstrijd waren zij duidelijk de bovenliggende partij, die met veel beweging, positiewisselingen en goed combinatievoetbal de GSV-verdediging vaak machteloos deed lijken.

AZC zet tegenstander onder druk

Vanaf het begin van de wedstrijd werd GSV goed onder druk gezet. In de tweede minuut al werd de doelman verrast door de snelheid van Felix Mulder waardoor Felix voor zichzelf een kans wist te creëren, maar nog niet kon afronden. Na ruim vijf minuten werd een overtreding op de rand van het stafschopgebied bestraft met een direct vrije trap, die Raymond Steinvoort met een mooie krul langs de muur wist te verzilveren: 1-0.

GSV kon daar niet veel tegenover stellen. Alleen via ‘de lange bal’  en door foute AZC-passing konden zij in de buurt van het strafschopgebied van AZC komen. Het leverde wel de eerste – vrij gemakkelijk gegeven – gele kaart van de wedstrijd op voor Quentin Joseph, toen hij een doorbraak van de GSV-spits verijdelde.

Veel doelpunten voor rust

AZC was duidelijk de bovenliggende partij, maar dat resulteerde nog niet in hele grote kansen. Na een klein half uur speelde Mika Dekker zich goed vrij op de rechter punt van de 16 meter en schoot hij strak in de korte hoek raak: 2-0. Dat zat er aan te komen, maar verrassend genoeg scoorde GSV vrijwel direct daarna een tegentreffer. De GSV-spits speelde zich goed vrij waarna zijn schot – doordat het van richting werd veranderd – keeper Nardo van den Broek kansloos liet. AZC liet zich hier helemaal niet door uit het veld slaan want nauwelijks een minuut later lag de bal er aan de andere kant alweer in. Na een snelle combinatie door het centrum stuitte Felix Mulder in eerste instantie op de keeper, maar kon hij vervolgens eenvoudig de 3-1 binnen knikken. Nadat niet veel later de GSV-keeper rechtsback (!) Raymond met wat geluk van een tweede treffer wist af te houden, lukte het spits Felix wel om vlak voor rust – na weer een snelle combinatie door het centrum – zijn tweede in het net te schieten: 4-1.

AZC verslapt na de thee

Met een kaart op zak werd Quentin Joseph in de rust uit voorzorg vervangen door Lucas Knip wat geen invloed had op het spelbeeld. AZC liet de bal goed rond gaan en dat resulteerde na 10 minuutjes in de 5-1, toen Lars van Roon goed diep ging en Joey Steenbergen bediende. Joey schoot de bal vervolgens door de benen van een verdediger in de verre hoek. Vanaf dat moment leek AZC het op deze voor hun zorgeloze voetbalmiddag wel te geloven. Trainer Tom Polman wisselde enkele spelers en in het restant van de wedstrijd kreeg GSV zelfs nog een aantal kansen. Eerst wist Nardo van den Broek zich nog positief te onderscheiden door bij een snelle uitbraak in een 1 op 1-duel GSV het scoren te beletten, maar in de 80e minuut werd hij bij een vrije trap in de korte hoek verrast. Direct daarna had GSV de verslapping bij AZC nog verder af kunnen straffen, maar zover kwam het niet.

AZC doet met deze 5-2 winst dit weekend goede zaken, want het hoeft na het verlies van Witkampers (thuis tegen VDZ) de koppositie niet meer te delen. Het kan, als dit niveau wordt vastgehouden, het vervolg van de competitie met vertrouwen zeker tegemoet zien. Op donderdag speelt AZC een bekerwedstrijd. De Zutphenaren gaan dan op bezoek bij ATC’65 (aanvang 20:15 uur).

Opstelling AZC: Nardo van den Broek; Raymond Steinvoort, Lars van Roon, Quentin Joseph (46 Lucas Knip), Sven Calot, Stijn Hagemans, Jacco Verstraten (Necati Taskoparan), Siem Landman (56 Ronahi Aksan), Joey Steenbergen, Felix Mulder,  Mika Dekker (71 Luc Wassink).

Ga terug naar overzicht