A
Z
C

AZC maakt zich op voor cruciaal duel in titelrace

De spannende titelstrijd in de derde klasse D nadert op zondag 22 mei zijn climax.  Trotse koploper AZC gaat dan op bezoek bij titelconcurrent Robur et Velocitas. De voorsprong van de Zutphenaren bedraag drie punten op de ploeg uit Apeldoorn, waarbij de Roburianen het voordeel hebben van een beter doelsaldo. De winnaar van deze clash gaat dus goede zaken doen in de titelrace.  

AZC boekte afgelopen zondag een goede zege op KCVO (2-0). Vooral het spel in de eerste helft moet oefenmeester Tom Polman bekoren. AZC liet er geen gras over groeien en liet de gasten duidelijk merken dat er niets te halen viel. Met die instelling moeten de blauw-witten ook zondag aan de aftrap verschijnen. Tijdens de wedstrijd zullen ongetwijfeld ook andere factoren een rol gaan spelen. Welke ploeg kan het beste met de druk om gaan? En wie is er het beste bestand tegen de randzaken? Het is zaak dat trainer Polman zijn troepen hier zo optimaal mogelijk op voorbereid. Achter de schermen wordt er in ieder geval hard gewerkt om onze hoofdmacht zondag flink te ondersteunen. Hopelijk kan daar nog meer energie uit worden gehaald, want het mag duidelijk zijn dat de spelers tot op het bot gemotiveerd zullen zijn om een goed resultaat uit het vuur te slepen.

Robur et Velocitas

Na een uitmuntende serie in het najaar van 2021 leek Robur et Velocitas onbedreigd op de titel af te gaan. Na de coronabreak begon de formatie van trainer Martijn Jongbloed echter punten te morsen. Zoveel zelfs, dat AZC de koppositie overnam en de titelfavoriet in de achtervolging moest. Omdat AZC de laatste weken ook weer wat punten liet liggen, bedraagt het verschil nu 3 punten. De ploeg uit Apeldoorn zal er dan ook alles aan doen om de punten in eigen huis te houden en zo weer de koppositie over te nemen.

Historie

In het recente verleden slaagde AZC er niet in om te winnen in Apeldoorn. In het seizoen 2009-2010 incasseerden de Zutphenaren een 3-0 nederlaag, terwijl in het seizoen 2019-2020 met 2-2 gelijk werd gespeeld. Aanvoerder Lars van Roon zorgde toen voor beide doelpunten. Het wordt dus hoog tijd dat AZC een overwinning in Apeldoorn boekt en daarmee een reuzenstap naar de titel zet.

Steun AZC

Tijdens dit sleutelduel kan AZC jouw steun goed gebruiken. De sponsorcommissie heeft zelfs voor een supportersbus gezorgd, dus geen vervoer kan geen excuus meer zijn. Kom allemaal naar sportpark Kerschoten om de spelers naar een goed resultaat te schreeuwen. De wedstrijd begint zondag om 14:00 uur en staat onder leiding van Mike Blok. De spelers en staf rekenen op jullie komst!

Ga terug naar overzicht